18/10/2015 DSE VR2 - JEKA VR1

JEKA Vrouwen gaan nooit ten onder. 

Op een mistige zondagochtend in oktober, mochten onze dames aantreden tegen streekgenoot DSE. Ondanks een valse start en een goed vervolg werd toch verloren (4-1).

Voorafgaande aan deze competitie vergeleek ik JEKA gevoelsmatig als een soort cruise-schip van titanische proporties. Sierlijk, elegant, volop luxe aanwezig en gevuld met mensen van goede komaf. Vrolijkheid en ‘zuster’schap waren, in mijn ogen, kenmerkend voor dit team. Helaas, vaart dit schip de laatste maanden op een ruige zee. Boksend tegen de elementen weet het nog niet de veilige haven te bereiken. De harde inspanningen van Kapitein Eric en eerste stuurmannen Didier en John ten spijt, wil het nog niet vlotten. Het schip ligt in een gevaarlijk gedeelte van de zee en dreigt te kapseizen. En als je dus in een storm dreigt vast te lopen op een zandbank, moet iedereen haar beste beentje voor zetten. De trossen los, alle hens aan dek en met zijn allen knokken voor het behoud van dit prachtig, zeewaardig schip. Als men de juiste tactiek koppelt aan de juiste inzet, ben ik overtuigd dat het schip sierlijk richting de horizon kan varen richting rustiger vaarwater.

De wedstrijd van vandaag was symbolisch voor bovenstaand, enigszins romantisch gevoel.
Na de gewonnen toss werd in het eerste bedrijf enkel nog verloren. De directe tegenstander van Ineke kon tot tweemaal toe koers zetten met de snelheid van een speedboot met twee motoren. Lag dit aan Ineke? Nee, in mijn optiek heeft heel het team de eerste helft laten verdrinken. De aanval en verdediging lag zover uit elkaar als dat het Suez-kanaal breed is. Hierdoor, kwam het middenveld te zwemmen en kon DSE makkelijk tussen de linies voetballen. Was de schuld van de schipbreuk toe te schrijven aan één persoon? Nee. Simpelweg NEE. Iedereen vergaat haar werk te doen. Was er geen inzet? Wel degelijk. Alleen roeiden de dames met ongelijke tred, waardoor het schip hooguit rondjes dobberde. En natuurlijk ontstaan juist dan irritaties. Logisch. De verdediging gaf de schuld aan de aanval en het middenveld deed niet goed haar best en nog meer van dat soort gevoelsmatig onrechtvaardige uitspraken. En dan heb je ook nog de beste stuurlui die aan wal staan. Tja.
Als ook nog de 3-0 gescoord wordt is het helemaal lastig als je niet genoeg reddingvesten hebt om 11 dames te redden. Gelukkig stond Annejet, AJ voor teamgenoten, even op en knikte een goede corner als ware het een vuurtoren dicht bij vasteland was, binnen. En met dát gevoel ging de vloot rusten. Het gevoel dat er voor het eerst sinds maanden op zee weer meeuwen gespot waren. Het gevoel, dat vaste grond dus dichtbij was. In de rust werd er door de stuurlui duidelijk gewezen wat er beter kon. Gelukkig konden de dames nu elkaar aankijken, opbeuren en zelfs troosten. De neuzen stonden weer dezelfde richting in en er werd zelfs weer een beetje met de borsten vooruit gelopen. Want wat moest er gebeuren? Simpel, als het schip dreigt verloren te gaan zul je met zijn allen naar het voordek moeten lopen om tegenwicht te bieden aan de storm die DSE heet. Iedereen zal in hetzelfde ritme moeten roeien en dan ook nog met dezelfde kracht. We moesten vooruit, de achterzijde van het schip ontlasten in een poging om de motoren te kunnen starten. De aanvallen van de speedboten werden ontregeld door ze vast te binden met trossen. Zelf moesten we terugbeuken op het oorlogschip van DSE. De tweede helft werd een ware strijd. Vlijmscherpe tackels, goede opbouw van achteruit, gecombineerd met lef in het doordekken bracht DSE totaal uit de wedstrijd. Ik heb JEKA dit jaar nog niet zó goed zien voetballen als team. Enige smet op de wedstrijd in de tweede helft was de onnodige penalty waardoor het team, voor deze wedstrijd, kopje onder ging.

Mijn advies? BESEF dat je plezier kunt hebben. BESEF dat je met zijn allen in staat bent om dit soort wedstrijden te spelen. BESEF dat je de matroos naast je moet steunen en nodig hebt. BESEF iedere wedstrijd, dat je met meer inzet dan de tegenpartij de boel vlot kunt trekken. En als laatste, de wijze raad van een oude man, BESEF dat je ’s zondags mag voetballen! Ik heb echt genoten van een hardverwarmende tweede helft.

Geplaatst: 19-10-2015 21:16:49  |  link  |  Reacties: (0)

04/10/15 - JEKA VR1 vs Vivoo VR1 Verslag

Leidsman laat JEKA lijden.

Vandaag, zondag 4 oktober 2015, ontving JEKA het VIVOO uit Huijbergen. De voortekenen waren gunstig; Een tegenstander die men kende, het kunstgras ‘thuis’ en een dominant herfstzonnetje. 

Niets leek dan ook een goed resultaat in de weg staan, al was het dan alleen maar vanwege het feit dat Eric over een ‘redelijk’ fitte selectie kon beschikken. Enkel Esther had problemen en was daardoor afwezig. Monique was juist weer na lange afwezigheid terug om in ieder geval het wedstrijdtenue weer aan te mogen trekken.

En dan VIVOO, de dames in het blauw kenden wij nog van de bekercampagne voorafgaand aan de huidige competitie. Net als op het gras in Huijbergen speelde VIVOO nu ook in een authentieke 4-3-3 opstelling. Opmerkelijkste spelers aan de kant van de uitploeg waren toch wel de rechtsbuiten (nummer 6) die opviel door haar talent om op de juiste momenten de diepte te zoeken zonder bal. De andere blikvanger uit dit team is toch wel de keepster. Deze ‘jongedame’ moet ergens begin jaren ’60 haar communie gelijkertijd gedaan hebben samen met “Lange” John Liebregts.

Helaas hadden noch JEKA, noch  VIVOO de ‘man of the match’ in hun gelederen. De eer van deze titel viel ten deel aan de leidsman van de wedstrijd. Tegen wil en dank van beide teams was het deze kleine solist die de wedstrijd totaal liet ontsporen. Het was echt heel knap te zien hoe de dienstdoende arbiter structureel vreemde keuzes maakte. Wat dat betreft was hij bijzonder consequent; consequent slecht wel te verstaan. 

De wedstrijd was vooral voor rust eigenlijk in handen van JEKA. De tricolores verdedigden gegroepeerd en probeerden waar mogelijk de aanval te zoeken. Voor rust werd in één aanval twee keer het aluminium op krachtbestendigheid getest. Na een goede actie van de ein-de-lijk fitte Nadia raakte zij de paal in de korte hoek. Uit de rebound die volgde, schoot Nickey op de lat. Aan de andere zijde had Whitney op wat doeltrappen na, niets te doen gehad. Het grote verlies was vooral het uitvallen van Nadia met een dikke enkel ten gevolge. 

Na rust was het de show van de eerder genoemde scheidsrechter. De bijzonder irritante en autoritaire ‘nare’ man floot werkelijk waar aan beide zijden alles kapot. Gele kaarten, ingetrokken rode kaarten en het wegsturen van de leider van JEKA ten spijt; JEKA probeerde alles, maar kreeg niets. Na twee keer collectief slecht verdedigen kwamen onze dames al snel op een 0-2 achterstand. Dit bleek een mentale tik die niet meer te boven werd gekomen.  Dankzij nog 2 cadeautjes van JEKA werd het zelfs 0-4. 

Ondanks de flinke zeperd is er genoeg over om voort te borduren vanuit deze wedstrijd. Volgende week gaan we op zoek naar het zusje van Lotte, waar we vandaag vooral dankbaar waren voor het broertje van Marlou. 

En de scheidsrechter? Die leefde nog lang gelukkig in zijn wereldje waarin hij wekelijks op de’ dag des heeres’ voor 90 minuten even ‘God’ mag zijn.

Geplaatst: 04-10-2015 20:00:00  |  link  |  Reacties: (0)

20/09/15 - JEKA VR1 vs Terneuzen VR1 Verslag

Jeka vr 1 deelt punten met Terneuzen.

Op het zonnige sportpark Beukenlaan trad de equipe van Eric Martens vandaag aan tegen het stugge Terneuzen. In een wedstrijd waarin beide ploegen aanspraak konden maken op de winst, eindigde de wedstrijd daarom verklaarbaar in een gelijkspel (2-2). 

De wedstrijd begon zoals voorspeld met een vroeg storend Terneuzen. De meiden met dat 'andere accent' joegen op de verdediging van Jeka als ware het een gewond dier achternagezeten door hongerige hyena's. De verdediging van Jeka, noodgewongen wederom acterend in een andere opstelling, bleef echter in deze fase onverstoord haar werk doen. De bikkels achterin waren niet onder de indruk van de dames gehuld in het 'rossonegro'. Terneuzen werd aangestuurd door de beste speelster en tevens kompaan van Esther; Mayo. De naam van deze hardwerkende linkshalf deed in het niets lijken op de vermoeding dat dit dus een moddervette dame moest zijn. Terug naar de wedstrijd; De ploegen hielden elkaar prima in evenwicht, buiten wat speldenprikjes werden beide ploegen niet gevaarlijk. Tot pakweg de helft van het eerste bedrijf. Esther besloot als een hinde tussen de eerder gememorreerde hyena's door te dansen en besloot haar avontuur net buiten de savanne van het strafschopgebied. Met een geplaatste bal, zwanger van effect, wist zij het zijnet te raken en dus de 'tricolores' van Jeka op voorsprong te zetten (1-0). Het antwoord van Terneuzen kwam snel uit één van de vele corners die het mocht nemen. Keepster Whitney kwam, schreeuwde en zag hoe uiteindelijk het leer op ongelukkige wijze achter haar in het doel belandde (1-1). 

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Geen enkele ploeg kon echt aanspraak op de winst. Jeka was nog het dichtste bij: Didier (je leest het goed) zette zijn volumeknop op standje olifant en bulderde als een volleerd tenor dat de keepster de bal niet mocht pakken. Geschrokken van deze oerschreeuw werd het arme meisje overdonderd door de alerte Kayleigh die de 2-1 op het bord bracht.  Wederom kort na de treffer van Jeka scoorde Terneuzen tegen. Uit een vrije trap werd de gelijkmaker tegen de touwen gekopt (2-2). 

Een uitslag die bij beide ploegen als gerechtigheid werd ontvangen. Maar wat hadden we kunnen verwachten van een wedstrijd waar op voorhand de scheidsrechter al van gezegd had dat er geen 'kut' aan mocht zijn?  Tja, zoals omschreven in het bovenstaande heeft Jeka in ieder geval als beesten gevochten!  Zondag is koploper Gilze de 'gastvrouw'. Kijken of een stuntje er in zit!

Geplaatst: 20-09-2015 20:00:00  |  link  |  Reacties: (0)

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

JEKAdames geschiedenis

JEKAdames_seizoen20112012.jpg

Welkom op de website van de Jeka Dames 1 en 2! JEKA Dames is begonnen met 1 team in de zomer van 2007. We hebben in seizoen 2007/2008 flink wat dames erbij gehaald, een sponsor weten te strikken en we zijn van de elf teams in de competitie als 7e geeindigd! Niet slecht voor een eerste seizoen voetballen samen!

Na het succesvolle eerste seizoen hebben we ons klaargemaakt voor seizoen 2008/2009 met strandtrainingen, boslopen en oefenwedstrijdjes. Een spannend en sportief seizoen bleek, want we eindigde 6e van de elf teams.

In seizoen 2009/2010 gingen we er weer flink tegenaan waar we eindigden op de 4e plaats. De stijgende lijn zit er dus goed in dachten we! Helaas konden we die stijging voor seizoen 2010/2011 niet waarmaken.

Seizoen 2011/2012 was belangrijk voor ons. Niet alleen voor velen een 5e speeljaar samen, maar ook gingen we over naar twee damesteams met prestatie voetbal. Zeker gezien er in één seizoen twee competities zijn; een najaarscompetitie en voorjaarscompetitie was het erg spannend! JEKAdames 1 mocht zich kampioen van de voorjaarscompetitie noemen en JEKAdames 2.. ja die speelden ook erg goed.

Uniek kunnen we seizoen 2012/2013 wel noemen want in de najaarscompetitie eindigde Dames 1 in de top 6! De voorjaarscompetitie verliep nog veel beter want Dames 1 kwam als kampioen uit de competitie en promoveerden naar de vierde klasse!

Seizoen 2014/2015 is in volle gang waar prestatievoetbal zijn vruchten afwerpt voor Dames 1. Ze voetballen al weken de sterren van de hemel in de vierde klasse! Dames 2 gaat het helaas iets minder goed af, maar zoals altijd bij de JEKAdames, geven we de moed niet op en blijven we met plezier voetballen!

Hoe de competitie(s) dit seizoen verder gaan verlopen is gissen, maar spannend wordt t zeker want, JEKA dames zijn GOED!

Wish us luck en kom vooral een keer een kijkje nemen bij een wedstrijd!

Geplaatst: 15-11-2012 21:48:29  |  link  |  Reacties: (0)

Sponsoren

Hier vind je een overzicht van onze sponsoren én wat ze sponseren.

De JEKAdames bedanken al hun sponsoren.
Zij helpen ons, brengen ons groot en laten ons als een team sterk op het veld staan!

Lees verder

Geplaatst: 05-11-2012 12:08:50  |  link  |  Reacties: (0)

JEKAdames 1 Kampioen

2012, een bijzonder jaar. Niet alleen bestaat de club 75 jaar, maar ook de JEKAdames vieren hun 5 jarig bestaan. Naast dat hebben de JEKAdames hun eerste seizoen gespeeld met een opsplitsing naar 2 dames teams met selectie. Succesvol blijkt, want de JEKAdames 1 zijn kampioen geworden! Nouja.. de beste van de poule. Afgelopen seizoen werden er niet 1, maar 2 competities gespeeld om de 5e klasse op te splitsen naar een 5e en 6e klasse. Dit werd gedaan om het niveau verschil tussen de 5e klasse dames kleiner te maken.

 Dus gezien het succes gaat de selectie verder en zullen niet alleen dames 1 maar ook de dames 2 van schitteren op het veld. En mocht dat onverhoopts niet lukken, schitteren ze wel in de stamkroeg van de JEKAdames, Cafe de Vrachtwagen!

Lees verder

Geplaatst: 20-07-2012 09:47:58  |  link  |  Reacties: (0)

JEKA Dames in de schijnwerpers

Download hieronder het verslag van O.Pinie, verslaggever van RKVVJEKA. Deel 1 gaat over de wedstrijd JEKA DA1 - SAB DA1 en deel 2 gaat over de JEKA Dames 1 in het algemeen. Veel leesplezier!

Lees verder

Geplaatst: 16-11-2011 20:11:40  |  link  |  Reacties: (0)