JEKA Dames 1

Alle actuele informatie over de JEKA Dames 1 vind je op de site van R.K.V.V. JEKA.

 

JEKA dames 1

JEKAdames1.jpg

Staand v.l.n.r: Didier, Johnny, Nikie, Moniek, Essra, Esther, Nickey, Maartje, Nadia, Eric

Zittend v.l.n.r: Ineke, Mirjam, Lianda, Aloischa, Marleen, Nadine, Wietske, Ivonne, Monique

 

Stand najaarscompetitie seizoen 2016-2017

Stand dames 1 2-11.jpg

 

Speelschema seizoen 2016-2017

Programma dames 1.jpg

 

JEKAdames 1 Kampioen seizoen 2012-2013

422062_10200298465437923_490973488_n.jpg

 Vierde klasse spelen.. wie had dat ooit gedacht toen we ruim 5 jaar geleden begonnen met voetballen. Voor de Dames 1 van JEKA is het zover. Ze speelden gisteren een spannende wedstrijd uit tegen Neerlandia waar JEKA het kampioenschap eigen maakte door niet te verliezen van deze waardige tegenstander!

Een verslag door O.pinie:

JEKA-dames 1 kampioen na kraker tegen Neerlandia

JEKA-dames 1 kampioen na kraker tegen Neerlandia Na een zwaar bevochten gelijkspel tegen angstgegner en directe concurrent Neerlandia is JEKA-dames 1 de trotse ongeslagen kampioen in de 5e klasse. Als Essra na 30 minuten in de eerste helft de geruststellende 2-0 heeft aangetekend lijkt er geen vuiltje aan de lucht.....!

De opstelling en een lastige tegenstander
Coach John start met de volgende basisopstelling: Monique (doel); Marleen, Ineke, Witney en Nikie (achterste linie); Wietske, Nina en Ivonne (middenlinie); Mirjam, Inge en Essra (voorhoede). De dames hebben met nog 2 wedstrijden te spelen een voorsprong van 6 punten. Bij een gelijkspel of een overwinning is het kampioenschap en promotie naar de 4e klasse (uniek voor JEKA) een feit. Nemelaer is de directe concurrent en een lastige tegenstander. In de najaarscompetitie en de alles beslissende voorjaars-competitie is er twee keer gelijk gespeeld (0-0 en 2-2). Het is gezellig druk langs de lijn en heel wat JEKA-mensen aanschouwen deze spannende pot voetbal.


JEKA de bovenliggende partij, maar Neerlandia countert levensgevaarlijkHet wedstrijdbeeld is praktisch 90 minuten lang hetzelfde. De JEKA-dames hebben een duidelijk veldoverwicht en Neerlandia “moet” zich beperken tot de counter. Verslaggever heeft het damesteam ongeveer twee jaar geleden ook geobserveerd en constateert een enorme progressie. Het meest opvallende is het feit dat combineren uitgangspunt is. Er is wel sprake van grote individuele verschillen in motoriek, techniek, balvaardigheid en slidings zijn geen unicum meer. De technische staf heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. Na een aftastend eerste kwartier neemt JEKA het heft in handen. Hier zien we Wietske in een fel duel met een Dorstse tegenstander. In de 27e minuut drukt JEKA het veldoverwicht uit in de 1-0 voorsprong. Ivonne onderschept de bal op het middenveld en lobt de bal vervolgens knap over de goalie van Neerlandia. Ivonne Aarts is de grote uitblinkster van deze wedstrijd. Conditioneel enorm sterk, een grote duelkracht en een aardige balcontrole karakteriseren haar spel. De linker kant met Nikie, Ivonne en Essra bouwt de ene na de andere goede aanval op en dit leidt in de 30e minuut tot de 2-0 door Essra. Dit tweede doelpunt geeft de ploeg rust en het solide centrum met Ineke en Witney maakt alle Neerlandia-aanvallen onschadelijk. JEKA heerst op het middenveld met de kilometervreters Nina en Ivonne. Volkomen onverwacht scoort Neerlandia vlak voor rust de 1-2. Door een diepe pass wordt het centrale duo uitgespeeld en Mandy Joossen van Neerlandia, een groot talent, laat Nikie ook haar hielen zien en scoort beheerst het eerste tegendoelpunt.

Krachtsverschil in tweede helft iets minder groot
In het eerste kwartier van de tweede helft bijt Neerlandia meer van zich af en we zien een paar dreigende situaties voor het doel van Monique. Vanaf de 60e minuut wordt JEKA weer de bovenliggende partij en de balvaardige spits Inge wordt in kansrijke positie gemanoeuvreerd. Haar schot gaat echter net naast. Even later breekt Ivonne opnieuw door, maar ook haar inzet gaat net naast. De dames blijven elkaar via gericht combineren goed vinden en verslaggever tekent “open draaien” op uit de mond van een JEKA-speelster! Bij het verstrijken van de wedstrijdminuten ontstaat geleidelijk aan een bepaalde spanning bij de dames van JEKA. Toeschouwer Henk v.d. Langenberg noemt het letterlijk “ze staan stijf van de spanning!” Op een of andere manier ontstaat het onbehaaglijke gevoel dat de gelijkmaker wellicht dichterbij kan zijn dat de derde treffer. In de 68e minuut halen we opgelucht adem als Nina na krachtig doorzetten de 3-1 aantekent. De scheidsrechter is echter de mening toegedaan dat zij de keepster bij de actie te fel heeft belaagd en keurt de treffer af. Hierna zien we nog twee goede kansen voor onze spits Inge maar de scherpte ontbreekt. Jules en Merel (hier nog in angstige spanning de wedstrijd volgend) komen als vervanger nog in de wei. In de 80e minuut gebeurt datgene wat we eigenlijk een beetje voelden aankomen. Wederom is het Mandy Joossen, die na een prachtige counter knap de 2-2 scoort. In de eindfase zien we dat de ruimtes tussen de linies steeds groter worden. Zowel JEKA als Neerlandia krijgen nog een kans, maar na 92 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af. Na een zwaar bevochten remise schrijft dit team geschiedenis. Voor het eerst in de historie gaan de dames in de 4e klasse spelen. Het attente bestuur is ook aanwezig en naast de bloemenruikers leidt het “rolletje” consumptiebonnen tot veel enthousiasme. Dames of wel gewoon meiden “van hart gefeliciteerd en veel succes volgend jaar”.

 

Spelregels

Altijd handig om te weten; de spelregels!